Annes Korfureiser - Utflukter

 

Dagsutflukt - Mandager

Bussen går hjemmefra kl.11.00 og vi er tilbake igjen utpå ettermiddagen.


Vi pakker tursekken og drar med buss opp til Pantokrator, det høyeste fjellet på øya, ca.917m.
Vi kjører i vakkert og bratt fjell-landskap, gjennom små landsbyer med smale gater og gjennom olivenlunder, til vi tilslutt klatrer oss opp det siste stykket til toppen av fjellet..


På toppen av Pantokrator ligger et gammelt kloster hvor det også i dag bor greske munker. Vi besøker klostergården og den lille kirken der oppe, inne i kirken finnes noen fantastisk flotte ikoner som er vel verdt å se. Ved inngangen

Annes Korfureiser • Telefon: 92 83 40 82 • E-post: a-gulb@online.nowww.anneskorfu.no

Program for utflukter våren og sommeren 2011

Kveldsutflukt - Onsdager


Vi reiser hjemmefra kl. 19.30 og er tilbake utpå kvelden en gang.


Vi reiser et stykke opp i åsene ovenfor Almiros, opp til Stamatis og hans Taverna Sunset for å se på solnedgangen og den flotte utsikten !


Her nyter vi også et deilig gresk måltid med drikke i meget hyggelige omgivelser og ikke minst, vi får med oss en utrolig vakker solnedgang. Solen rinner ned i havet langt der nede og byttes ut med en fløyelsmyk stjernehimmel og en ny gresk og vakker kveld.

Ta for all del med deg kamera, her kan du ta flotte bilder.


Turen koster 45 Euro pr/person og betales når du melder deg på.
Påmelding skjer mandagen før. (Minimum 10 deltagere).

Mat og drikke er inkludert i prisen.


Hjertelig velkommen!

Hilsen Anne

Lokalbussen - Kasiopi


Om noen har lyst til å dra på tur med meg og lokalbussen til den lille og sjarmerende havnebyen Kasiopi, så gi meg beskjed!


Hit går bussen hver dag, untatt lørdager og søndager. Buss stopper utenfor Market Tzoras ved hovedveien. Turen tar ca. 20 minutter.


Den lille byen har en koselig havn med mange små kaffeer og trivelige spisesteder. Her er også fine bademuligheter og for de som er i shoppinghumør også noen fine, små  butikker.


Det går fint å dra hit uten meg også. Den siste bussen hjem går fra Kasiopi kl. 16.45 fra torget oppe i byen. Kommer den ikke akkurat på minuttet, så vær tålmodig, den dukker opp etter hvert.


Skulle du av en eller annen grunn «miste bussen», så finner du taxi på samme sted. Pris for taxi er 15 Euro. Avtal pris før du setter deg inn i taxien.


Spør meg om det er noe du lurer på!

Hilsen Anne

kan de som vil tenne lys, slik de innfødte gjør, for en eller noen de er glad i og for hell og lykke.

Pantokrator og den lille kirken her oppe er viden kjent, hit valfarter folk fra hele Europa. Historien om dette får dere høre av meg underveis. Utsikten her oppe er fantastisk, så ta med kamera. En jakke er også lurt å ha med, det kan blåse og være kjølig her oppe.


Etter at vi har sett oss om, fotografert og inntatt en liten forfriskning på den lille kafeen her oppe, setter vi oss i bussen og kjører nedover igjen, til en liten fjelllandsby, her inntar vi en deilig, gresk mese, på Elmtree-taverna. Muligheter for et besøk i en liten butikk med varer fra omegnen (den pleier å være åpen). Deretter setter vi kursen hjem igjen til Almiros-provinsen.


Turen koster 35 Euro pr/person og betales når du melder deg på.

Påmelding skjer lørdagen før. (Minimum 10 deltagere).

Mat og drikke er inkludert i prisen.


Hjertelig velkommen!

Hilsen Anne

Øytur med overnatting!

Bli med på tur til den vakre lille øya Othoni. Her kan du rusle langs strandpromenaden Ammos, besøke Kalipsos cave eller klostret Agia Triada. Ta turen ned til havnen, sitt og se ut over havet og på båtene som legger til kai, drikk et glass kald Retsina på en av øyas tavernaer og la tankene sveve og nyt livet!

Opplev øyboernes sjarmerende gjestfrihet og nyt godt av det øya har å by på av god mat og godt drikke.


  1. Vi reiser i samlet flokk til Agios Stefanos.

  2. Ferje ut til øya tar ca. 1 time.

  3. Vi overnatter en natt på et av de få hotellene på øya.


Dag og tidspunkter for øyturen avtales og bookes på Korfu.

Jeg tilrettelegger turen og er med som guide.

Det forutsettes at det er minimum 5 deltagere påmeldt til turen for at denne gjennomføres.


Fakta om Othoni

Øya er den vestligste av de greske øyene i den joniske øygruppen og ligger nordvest for Korfu.
Den er en del av Kerkira (Korfu) og har ca. 660 innbyggere.


På 1800 – tallet var øya hovedsete for kommunen Diapontiaøyene, som bestod av øyene Othoni, Marlera og Mathraki. De fleste innbyggerne på øya har sitt opphav i folk fra Paxos, som bosatte seg her på 1570- tallet.

   

Areal: 10.078 km2


Hjertelig velkommen!

Hilsen Anne